Posts

Het belang & de mogelijkheden van knie revalidatie

Heb je een geblesseerde knie, bijvoorbeeld een kniebroek, problemen met de knieschijf of verrekte kniebanden? En houden die klachten al een tijd aan zonder dat er sprake is van echte verbetering? Dan kan het zeer lucratief zijn om te kiezen voor professionele knie revalidatie bij een specialist. Knie revalidatie volgen via een specialist levert vaak goede resultaten op, zeker op de langere termijn. Maar wanneer is knie revalidatie echt noodzakelijk? Welke voordelen hebben deze behandeltrajecten?

Hoe herken je een huilbaby en wat kun je als ouder doen?

Huilt jouw baby veel? Dat hoeft helemaal geen reden voor paniek te wezen. Baby’s huilen nu eenmaal vaak en het is een manier van communicatie voor de ouders. Na verloop van tijd herken je het verschil tussen een huilerige baby die honger heeft en een huilbui omdat jouw baby moe is. Maar huilt jouw baby echt onophoudelijk veel? Wellicht is jouw baby een huilbaby. In dit blogartikel lees je hoe je een baby met extreem huilgedrag kunt herkennen en lees je wat je als ouder hieraan kunt doen.

Behandeling rugklachten: voor een goed functionerend lijf

Onze rug is een erg belangrijk maar ook een erg kwetsbaar deel van ons lichaam. Onze rug is niet alleen in omvang groot, maar ook betrokken bij bijna elke beweging die we maken. Bij de meeste dagelijkse bewegingen, zoals wandelen, fietsen, bukken en knielen gebruiken we onze rug, terwijl we daar nauwelijks bij nadenken. En daar zit precies het probleem, de reden van veel rugklachten. Gewoonterecht We denken dat we onze rug maar kunnen gebruiken zoals wij dat op een bepaald moment willen.

Revalidatie, vallen en opstaan!

Revalidatie, vallen en opstaan! Revalidatie betekent herstel. Eigenlijk betekent het letterlijk : weer valide, gezond worden na een ongeval, ziekte of medische ingreep. Het revalidatieproces dat, kan behoorlijk ingrijpend en langdurig zijn en daarbij tevens ingewikkeld. Het omvat zowel lichamelijke als psychische aspecten. Wanneer je zelf moet revalideren, wil je graag dat de medische en sociale zorg je helpt om je functieverlies zo goed mogelijk te herstellen. Revalidatie is bijvoorbeeld noodzakelijk bij aandoeningen die steeds meer achteruitgaan en om het verlies van kwaliteit van het leven en afhankelijkheid van anderen zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe ga ik om met een huilbaby?

Stel je voor: na negen maanden tergend afwachten is je kindje eindelijk daar. Je neemt hem of haar mee naar huis en nog voor je binnen bent begint de miserie. Je baby krijst dag en nacht, zonder op te houden. Je hebt een huilbaby. Maar wat moet je daar nu mee?    Waarom huilt mijn baby zo veel?    Als je kindje meer dan drie uur huilt, meer dan drie dagen per week en dat drie weken lang, heb je een huilbaby.

Fysiotherapie bij arthrose

Arthrose Athrose is een gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen over je botuiteinden dunner wordt. Daardoor is het gewrichtskraakbeen minder goed in staat om schokken op te vangen en kan bewegen moeilijk en zelfs pijnlijk zijn. Behalve oudere mensen hebben ook veel sporters last van arthrose, bijvoorbeeld omdat zij na een blessure hun gewrichten weer te snel belasten. Vooral kniearthrose en heuparthrose komen veel voor. Arthrose is een chronische ziekte die niet kan worden genezen.

Kinderfysiotherapie toegelicht

Bij fysiotherapie denken veel mensen gelijk aan oudere mensen of mensen die een ongeval hebben gehad. Deze mensen gaan vaak naar een fysiotherapeut om mobiel te blijven of weer mobiel te worden. Er gaan echter veel meer mensen naar een fysiotherapeut. Mensen van alle leeftijden maken gebruik van de diensten van een fysiotherapeut, zelfs kinderen! Kinderfysiotherapie Voor kinderen zijn er speciale kinderfysiotherapeuten, bijv. bij Fysiotherapie Vis. Zij hebben een speciale opleiding gedaan.

Blogartikel: lichaam en beweging

Manuele therapie: wat is het? Manuele therapie is een type therapie die u kunt beschouwen als een specialisatie binnen de kinesitherapie. Het is een therapie die onder andere mobilisaties, oscillaties, mobiliserende technieken, stretching-technieken, coördinatieoefeningen en ga zo maar door beslaat. Die brede waaier aan technieken is er niet toevallig. Deze vorm van therapie is dan ook bedoeld voor een brede laag van de bevolking, ongeacht de leeftijd en de fysieke conditie.

Fysiotherapie

Fysiotherapie - Fysiotherapie richt zich op het verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Dat zijn de spieren, zenuwen en gewrichten die bewegen mogelijk maken. Orthopedie ligt wat dat betreft dicht bij de fysiotherapie, maar richt zich meer op het goed recht laten groeien van het bewegingsapparaat en is dus voornamelijk preventief. De fysiotherapeut richt zich op het behandelen van pijn en problemen bij het bewegen wanneer de klachten al zijn ontwikkeld.