Welzijn en gezondheid als pijler voor geluk

Het belang & de mogelijkheden van knie revalidatie

Heb je een geblesseerde knie, bijvoorbeeld een kniebroek, problemen met de knieschijf of verrekte kniebanden? En houden die klachten al een tijd aan zonder dat er sprake is van echte verbetering? Dan kan het zeer lucratief zijn om te kiezen voor professionele knie revalidatie bij een specialist. Knie revalidatie volgen via een specialist levert vaak goede resultaten op, zeker op de langere termijn. Maar wanneer is knie revalidatie echt noodzakelijk? Welke voordelen hebben deze behandeltrajecten? En hoe ziet het revalidatieproces bij knieproblemen er in hoofdlijnen uit?

Knie revalidatie: wanneer krijg je hiermee te maken?

Als je tijdens het sporten, zoals voetbal of hardlopen, een stevige knieblessure hebt opgelopen, dan kan knie revalidatie nodig zijn om weer de oude te worden. Via speciale oefeningen wordt je knie weer sterk gemaakt en train je deze, zodat je sneller herstelt. Veel oudere mensen die een knievervanging ondergaan hebben, krijgen ook te maken met knie revalidatie via een fysiotherapeut. Verder kan het natuurlijk gebeuren dat je een ongeluk hebt gehad, waardoor revalideren noodzakelijk is. Veelvoorkomende gevallen zijn mensen die van hun fiets vallen en hun knieschijf breken, of slachtoffers van auto-ongelukken die niet om een revalidatieproces heen kunnen.

De voordelen van het laten behandelen van je knieën via revalidatietechnieken

Revalideren van knieproblemen heeft veel voordelen te bieden. In de eerste plaats is het natuurlijk ideaal fat je via speciale rek- en strekoefeningen sneller hersteld van je knieblessure. Je kunt een stuk sneller weer lopen en de straat op als je kiest voor een toegespitst revalidatieproces. Zeker als je aan topsport doet, is dit soort trajecten dan ook heel belangrijk om sneller te herstellen en weer te kunnen sporten op niveau.
Een tweede voordeel van het volgen van een professioneel revalidatietraject voor herstel van je knie(ën) is dat dit in veel gevallen vanuit de verzekering wordt vergoed. Zeker als er sprake is van een ongeval. Heb je een passende aanvullende verzekering? Dan kun je er sowieso vanuit gaan dat het revalidatieproces door jouw zorgverzekeraar financieel wordt gecompenseerd. Revalideren van een knieblessure hoeft je dus echt geen geld te kosten. En dat scheelt natuurlijk flink, want revalideren op eigen kosten kan flink in de papieren lopen.

Hoe gaat een revalidatietraject in hoofdlijnen in zijn werk?

Kies je voor het meedoen aan een fysiotherapeutische revalidatie voor je knieën? Dan begint dit met en intake gesprek, waarbij er gekeken wordt wat jouw specifieke klachten zijn. De fysiotherapeut bepaalt dan welke aanpak voor jou het beste werkt. Samen met de fysiotherapeut ga je een hersteltraject in, waarbij je speciale oefeningen, zoals rekken, strekken en (meer) bewegen, uitvoert. Je klachten nemen hierdoor af en zullen, bij een succesvol traject, helemaal verdwijnen!


Delen