Welzijn en gezondheid als pijler voor geluk

Behandeling rugklachten: voor een goed functionerend lijf

Onze rug is een erg belangrijk maar ook een erg kwetsbaar deel van ons lichaam. Onze rug is niet alleen in omvang groot, maar ook betrokken bij bijna elke beweging die we maken. Bij de meeste dagelijkse bewegingen, zoals wandelen, fietsen, bukken en knielen gebruiken we onze rug, terwijl we daar nauwelijks bij nadenken. En daar zit precies het probleem, de reden van veel rugklachten.

Gewoonterecht

We denken dat we onze rug maar kunnen gebruiken zoals wij dat op een bepaald moment willen. Maar onze rug heeft ook zijn beperkingen. Als we bijvoorbeeld aan het klussen zijn of in de tuin aan het werk, dan geeft onze rug wel eens aan dat hij wordt overvraagd, zeker als we iets doen wat we niet dagelijks doen. Het zou dan verstandig zijn als we gewoon luisteren naar onze rug en even stoppen of het rustiger aan doen. Maar we willen ons project natuurlijk graag afronden en dus gaan we door. We voelen onze rug wel, maar we denken dat hij er wel tegen kan. Tot het moment dat hij het opgeeft en we letterlijk door onze rug gaan.

Eerste hulp?

Soms is het dan al voldoende om een paar dagen rustig aan te doen, onze op de proef gestelde rug even de tijd geven om bij te komen. Het kan ook zo zijn dat er eerste hulp behandeling rugklachten nodig is. Een goeie massage door een professional kan bijvoorbeeld voor aardige verbetering zorgen.

Verkeerde compensatie

Op andere momenten denken we slim te zijn. We gaan onze rug of bepaalde ledematen anders gebruiken, we nemen een andere houding aan. Ja, dat voelt beter, zo heb ik er minder last van. Maar als u uw rug langere tijd in een andere houding zet, kunt u alsnog klachten krijgen, aan uw rug of bijvoorbeeld aan uw nek of benen. Het is echt verstandiger om uw rug te gebruiken waarvoor hij bedoeld is en op de juiste manier.

Naar de specialist

Mocht u te ver zijn gegaan of uw rug simpelweg minder aan kan dan andere ruggen, dan is doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis zeker aan te raden. U heeft maar één rug en die hebt u ook nog de hele rest van uw leven keihard nodig. De specialist behandeling rugklachten helpt u weer helemaal op de been. Lees zeker ook adviezen hoe u het beste kunt tillen, bukken et cetera. Dat voorkomt bezoekjes aan het ziekenhuis en dus ook onnodige kosten. Uw rug verdient het om zuinig op te zijn! First Fysio staat voor u klaar wanneer u rugproblemen heeft.


Delen